Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Веска Вълчева присъства на пресконференция „Как да защитим децата-жертви на престъпления”

24 ноември 2016 11:34,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 687
Снимка 1

На 24.11.2016 г. заместник областният управител Веска Вълчева участва в пресконференция на тема „Как да защитим децата-жертви на престъпления”. Тя е в рамките на проект „Правосъдие, приятел на детето – обучение на професионалисти за по-добро взаимодействие“, който се изпълнява от Институт по социални дейности и практики“ с финансовата подкрепа на програма „Права, равенство и гражданство“ на ЕС.

Участваха Маргарита Карачорова - психолог в „Зона заКрила“, Институт по социални дейности и практики, съдия Нели Батанова - председател на Районен съд – Шумен и Майа Грозданова – консултант към Уницеф – България.

Основната цел на проекта е да подкрепи прилагането на изискванията на Директива 29/2012 в България на национално ниво, по силата на която например са създадени и функционират т.нар. сини стаи.

Очаква се в рамките на проекта да бъдат обучени 980 професионалисти (съдии и прокурори, полицаи, социални работници, психолози, юристи, лекари, общински служители) за изготвяне на индивидуални оценки и ефективно взаимодействие при работа с пострадали от престъпления деца и възрастни. Планират се и 28 работещи териториални структури (екипи) за взаимодействие и координация при случаи на пострадали деца и възрастни от престъпления.