Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

100 години от рождението на поетесата Надя Неделина

24 ноември 2016 12:54,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 665
...

Юбилейна вечер, посветена на 100 години от рождението на поетесата Надя Неделина/1916 – 2012/ се състоя в зала „Май” на община Сливен на 23 ноември 2016 година.

Надя Неделина е учител, журналист и писател. Почетен гражданин на Сливен. През 2002 година е отличена с наградата за литература и изкуство на община Сливен "Добри Чинтулов".

Юбилейната годишнина беше ознаменувана с представяне на книгата на Мария Галишка „Надя Неделина – вековечната”, издадена с подкрепата на Общински фонд „Култура”.

От името на кмета на община Сливен Стефан Радев поздрав към Мария Галишка, поднесе Милена Чолакова, директор на дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността”. „Надя Неделина ни завеща духовни ценности, които ние трябва да съхраним и да предадем на младите колеги. И нека се потопим в спомените за нея”.

В залата присъстваха автори, нейни близки приятели и почитатели от родния й Сливен, които са споделили свои спомени, намерили място в книгата на Галишка. Спомени разказаха Мария Галишка, Богдана Вулпе, Деньо Денев, Соня Келевежиева, Марин Кадиев, Желяз Кондев и други.

24.11.2016г.

Снимки

............