Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Татяна Петкова участва в заседанието на Комитета за наблюдение на ОП НОИР

28 ноември 2016 09:41,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 703
Снимка 1

На 25.11.2016 г. се проведе петото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ /ОП НОИР/. Областният управител Татяна Петкова, в качеството си на член на комитета, взе участие в него. То беше открито от вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева. Участваха Аурелио Сесилио и Дора Крумова от Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ на ЕК, Марек Теплански и Франсоа Галага от Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на ЕК, ръководството на Управляващия орган на ОП НОИР, както и представители на институции и неправителствени организации в сферата на образованието.

Стана ясно, че през 2016 г. са обявени 7 процедури за набиране на проектни предложения по ОП НОИР. Сключени са 99 договора за безвъзмездна финансова помощ на стойност 316 млн. лева. Към средата на годината са договорени 24,5% от бюджета на ОП НОИР, като изплатените средства са в размер на 38 млн. лева.

Планираните операции, които ще бъдат приоритет през следващата календарна година за ОП НОИР са заложени в Индикативната годишна работна програма за 2017 г. Планирано е да стартират 9 процедури на обща стойност 274 млн. лв. по трите приоритетни оси на програмата.

Към сътрудничеството между образованието и работодателите са насочени две от новите процедури по приоритетна ос 2 „Образование и учене през целия живот“ – „Да работим в България“ и „Адаптиране на системите за средно професионално и висше образование спрямо изискванията на пазара на труда в България“. Целта е да се надгради постигнатото в това направление и да се подкрепят реформите и експертизата за засилване на връзката между образование и пазара на труда в България.

Снимки

Снимка 2