Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен не допуска забавяне на изплащането на средствата за двойките с репродуктивни проблеми

02 декември 2016 14:36,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 626

13 двойки са кандидатствали до 30 ноември за отпускане на средства от Общинския фонд за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Това съобщи Маргарита Терзиева, гл. експерт в дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ в Община Сливен и секретар на комисията към Фонда. Тя посочи, че при одобрение, средствата се изплащат регулярно. Последните три превода, на стойност 9 000 лева, са изплатени в края на ноември.

От тази година средствата за подпомагане са увеличени от 2 на до 3 хиляди лева, припомни Терзиева. „Благодарение на доброто управление двойките получават подпомагането навреме и не се допуска забавяне. Общината се стреми да облекчи финансово нуждаещите се двойки и да им вдъхне увереност, че не са сами“, коментира Терзиева. Тя посочи, че родените бебета на двойки, подпомогнати от Фонда, са над 20.

Фондът за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Сливен е създаден с решение на Общински съвет и неговата дейност започна през септември 2013г. Средствата, които се отпускат на двойките за изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодието, са осигурени от бюджета на Община Сливен. Изискванията към кандидатите са да са пълнолетни лица, притежаващи постоянен и настоящ адрес на територията на община Сливен през последните три години. Лицата, кандидатстващи за подпомагане по фонда, имат право да получат подкрепа само за една процедура в рамките на календарната година.

Приемът на документи за подпомагане се прави всеки работен ден в стая 311 в сградата на Община Сливен. За повече информация – 044/611 330.

02.12.2016 г.