Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен съдейства за безплатни стоматологични прегледи на потребители в социални центрове

06 декември 2016 12:58, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 625
---

Община Сливен съдейства за провеждането на безплатни стоматологични прегледи на потребители, настанени в социални заведения. Два екипа от специалисти от веригата дентални клиники „ЕО Дент“-София преглеждаха в Дневния център за възрастни хора с психични увреждания, Дневния център за деца с увреждания и Дневен център за възрастни с увреждания, ДГ „Зорница”, Защитено жилище за хора с умствена изостаналост 1 и 2, Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания, както и на потребителите в дома на селище „Качулка”.

 

„Прегледите са част от ангажимента ни за осигуряване на по-високо качество на предлаганите социални услуги в общината. Важна е грижата за живота и здравето на хората и съм благодарен за възможността да бъде осигурено безплатно стоматологично обслужване на потребителите“, каза кметът на община Сливен Стефан Радев.

 

Зам.-кметът Пепа Чиликова съобщи, че са прегледани над 340 души. „Това е уязвима и специфична група от наши съграждани, които са потребители на социални услуги. С екипа за извършването на прегледите беше включен и психолог“, каза тя.

 

Очакват се резултатите от извършените прегледи. При необходимост от лечение на някой от потребителите, Общината ще осигури транспорт до клиниката в София. Пациентите ще бъдат лекувани безплатно.

 

„ЕО Дент” разполага със специализирана Детска дентална клиника за лечение на деца и юноши със специфични заболявания - аутизъм, детска церебрална парализа, интелектуални затруднения и други тежки заболявания и увреждания. Клиниката провежда безплатни прегледи и лечение за потребители на социални услуги и в други градове на страната.