Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обсъдиха промените в Закона за социално подпомагане и съвместните действия за прилагането му

07 декември 2016 14:20,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 629
...

Директорът на Дирекция „Социално подпомагане” /ДСП/ в Сливен Марлена Данева представи промените в Закона за социално подпомагане и Правилника за неговото прилагане днес в залата на Областния информационен център. Промените в Закона са извършени през януари, а Правилникът за неговото приложение влезе в сила на 11 ноември 2016 година.

В срещата участва заместник-кметът по хуманитарните въпроси Пепа Чиликова, директорите на социални услуги в община Сливен, които имат отношение към предстоящите промени и експерти по социалните дейности в общинската администрация.

„Желанието ни днес, като доставчик на социалните услуги, е да обсъдим основно промените в Закона за социално подпомагане, стъпките за неговото прилагане и да се движим в срок за тяхната реализация, посочи Пепа Чиликова. По думите й някои от институциите ще бъдат сериозно засегнати, затова срещата е навременна и полезна за бъдещата работа.

„Досега лицата подаваха заявления за определена услуга в ДСП. Сега те ще заявяват, че имат нужда от оценка на потребностите”, каза Марлена Данева. Дирекцията ще изпрати направление до местна услуга по настоящия адрес на лицето. Там, управителят на тази услуга формира екип, който ще направи обследването - каква е нуждата на лицето и в каква социална услуга ще отиде. „То може да иска да е в Дом за стари хора, но екипът да определи друга социална услуга за конкретния човек. Ползването на услугата е за максимален срок от 3 година, след което отново лицето се подлага на оценка от този екип. Всички действия са обвързани с определени срокове, за да няма забавяне на услугата”, каза още Данева.

 

07.12.2016 г.