Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Румен Иванов: Работим за предотвратяване на опасността от спиране на доставките на газ за Сливен

13 декември 2016 12:09, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 495
---

Доставките на газ към Сливен могат да спрат след 31 декември 2016 година заради дългове, натрупани от частната фирма „Газтрейд Сливен“ ЕООД към „Булгаргаз“. За това информира зам.-кметът по бюджет и финанси Румен Иванов по време на пресконференция днес. В писмо до кмета на Общината „Булгаргаз“ информира, че към 25 ноември 2016 г. задълженията на „Газтрейд Сливен“ са в размер на близо 7,5 милиона лева, от които над 6, 8 милиона лева са възникнали в периода 2012-2013 г., а трупането на нови задължения продължава. „Булгаргаз“ информира, че ако дълговете не бъдат платени до края на годината, ще се възползва от правото си да прекрати договора и да спре доставките на газ за града.

Румен Иванов изрази притеснение за последствията, които може да има спирането за общински структури – детски градини, училища, социални заведения, които използват газ, както и за бизнеса в Сливен.

„Затова ръководството работи в посока за предотвратяване на тази опасност. Днес кметът Стефан Радев провежда срещи с представители на Агенцията за енергийно и водно регулиране, на „Булгаргаз“ и кредиторите на сливенската фирма. Той е обезпокоен, че спирането на доставките за Сливен ще доведат до сериозни последствия. Надявам се да се стигне до компромисен вариант, за да се предотврати негативния ефект“, каза Румен Иванов.