Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Състезание по баскетбол за хора с увреждания се състоя в Сливен

13 декември 2016 15:38,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 614
Състезание по баскетбол за хора с увреждания се състоя в Сливен

Състезание по баскетбол за хора с увреждания се състоя в Сливен. В него се включиха представители на Дневен център за възрастни хора с психични увреждания и ветерани на баскетболен клуб „Сливен баскет“, които бяха разделени на два отбора от по четирима състезатели.

Един срещу друг се изправиха „синият“ тим на Събин Маринов - Събин Иванов, Ваня Стоянова, Минко Толев и Иван Иванов, и „белият“ отбор на Радомир Стоянов - Пламен Грозев, Момчил Тодоров, Ваня Щилиянова и Йовка Щилиянова. В оспорвана надпревара в две полувремена от по 10 минути те постигнаха равенство и завършиха състезанието с 28:28 точки. В последната секунда резултатът беше изравнен от сините, като изравнителният кош беше отбелязан от Минко Толев.

Състезателите демонстрираха добра подготовка, толерантност и точност в играта. Така те успяха да спечелят симпатиите на публиката, която ги подкрепяше през цялото време.

Дневен център за възрастни хора с психични увреждания, с ръководител Камелия Грозева, предоставя социална услуга на 15 пълнолетни лица на възраст от 18 до 52 години. Заниманията са разнообразни и съобразени с индивидуалните нужди на потребители - трудотерапевтична дейност, медицински грижи, личностно развитие и спорт – баскетбол и лека атлетика. За тях се грижи персонал от петима души.

Състезанието по баскетбол беше организирано от фондация „Милосърдие“ и баскетболен клуб „Сливен баскет“. На него присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова и експертът по спорта в Община Сливен Силвия Никова.

13.12.2016г.

Снимки

Състезание по баскетбол за хора с увреждания се състоя в СливенСъстезание по баскетбол за хора с увреждания се състоя в СливенСъстезание по баскетбол за хора с увреждания се състоя в Сливен