Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Редовно заседание на Общинския съвет ще се състои на 16 декември

14 декември 2016 13:50,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 7 години, брой четения: 543

Редовно заседание на Общинския съвет ще се състои на 16 декември 2016 г., от 9 часа, в заседателната зала на община Сливен. В предварителния дневен ред на сесията са включени за разглеждане и решение 44 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници. Това съобщи пред журналисти председателят на общинския съвет Димитър Митев. В редовната пресконференция, по повод предстоящото заседание, взеха участие заместник-председателите на съвета Деян Дечев и Кирчо Димитров.

Декемврийската сесия ще гласува изменения и допълнения в нормативната уредба на община Сливен. По думите на Димитър Митев добре е промените в актовете да се правят в края на годината, за да се работи по тях през новата година.

Важни решения, което ще вземе общинският съвет на тази сесия е за т.н. „синя зона”, за създаването на общинско предприятие за градска мобилност, приемането на наредба за електронен прием в детските заведения, както и промени в бюджета на общината. Съветниците ще гласуват декларация за недопускане на изграждане на бежански лагери на територията на общината. Ще бъде утвърден управител на ДКЦ 1, избран с конкурс. Димитър Митев прави промяна в правилника за работата на общинския съвет. Предложението му е за цялостно гласуване на бюджета, а не по параграфи.

Нормативните документи, дневният ред, предложенията за сесията, както и протоколите от проведените заседания на Общинския съвет са поместени на електронната страница http://obs.sliven.bg/.