Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министерският съвет отпусна 1,6 милиона лева за пробива на улица „Г.С. Раковски“ в Сливен

16 декември 2016 14:55,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 628
Министерски съвет

На свое заседание от 14 декември Министерският съвет одобри отпускането на 1 милион и 600 хиляди лева за реализацията на инфраструктурен проект на Сливен. Става дума за пробива на улица „Г.С.Раковски“, за който има проведени отчуждителни мероприятия. Отпускането на средствата е в резултат на настояване от страна на кмета Стефан Радев и проведени разговори между него и министъра на финансите.

„С осигурените средства ще можем да реализираме още един от важните проекти на Сливен. Ще намалим трафика в този натоварен район и най-накрая ще финализираме коментиран повече от 20 години въпрос. Ще постигнем много в посока на поставената ни цел за осигуряване на по-голяма безопасност на уличното движение в Сливен“, каза кметът Стефан Радев.

Целта на проекта е да осигури еднопосочно движение в двете направления чрез изграждането на втори „ръкав“ на улица „Г.С. Раковски“, което ще има положително въздействие по отношение проводимостта и безопасността на движението в района.

Разрешението за строеж е издадено на 29 септември 2010 година. През 2011 година е сключен договор за изпълнение със ГД „Стройинвест-Сливен“ на обща стойност 2 449 517,60 лв. Общината е превела аванс от 979 807,04 лв., но дейности не са извършвани. По-късно договорът е прекратен. Общината води дела за възстановяване на преведения аванс. Очаква се решение на съда.

16.12.2016г.