Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С тържествен концерт беше отбелязана 80-та годишнина от създаването на читалището в село Бяла

18 декември 2016 13:07,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 854
С тържествен концерт беше отбелязана 80-та годишнина от създаването на  читалището в село Бяла

С тържествен концерт беше отбелязана 80-та годишнина от създаването на Народно читалище "Христо Ботев-1936" - село Бяла. Проявата започна с приветствие на кмета Желю Янков, който поздрави присъстващите и изрази задоволство от успешната читалищна дейност в селото. Той прочете поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев.

"За мен е чест да Ви поздравя с 80-та годишнина от създаването на НЧ „Христо Ботев-1936“ в село Бяла! Изразявам своето уважение пред желанието и труда Ви читалищното дело в китното балканско село да се развива, да се съхранява и предава на поколенията. Пожелавам Ви да продължавате да работите със същия ентусиазъм, с който да привличате към себе си все повече хора, които биха полезни за развитието на дейността на читалището. Пожелавам на Вас и жителите на село Бяла здраве, благополучие и весели Коледни и Новогодишни празници!", пише в поздравителния адрес.

Добра подготовка и талант демонстрираха самодейците към читалището, които предизвикаха бурните аплодисменти на зрителите в препълнената зала. С песни и танци те представиха богата програма. По време на концерта бяха връчени грамоти на дейци, работили активно през годините за развитие на читалищното дело.

Проявата в балканското село беше уважена от представители на Община Сливен, общински съветници, жители и гости на Бяла.

18.12.2016г.

Снимки

С тържествен концерт беше отбелязана 80-та годишнина от създаването на  читалището в село БялаС тържествен концерт беше отбелязана 80-та годишнина от създаването на  читалището в село Бяла