Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отличиха най-добрите спортисти на Сливен за 2016 г.

20 декември 2016 15:47,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 660
Снимка 1

На 20.12.2016 г. областният управител Татяна Петкова беше сред официалните гости на тържествената церемония за награждаване на 10-те най-добри спортисти на Сливен, най-добър треньор и най-добър спортист с увреждане за 2016 година.

Десетката се оглавява от Радослава Мавродиева - шеста на Световното първенство по лека атлетика за жени в зала и пета на Европейско първенство за жени на открито в дисциплината тласкане на гюле. Тя е единствената състезателка от Сливен, която участва в Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Втори беше класиран Момчил Караилиев - четвърти на Европейско първенство за мъже по лека атлетика на открито в дисциплината троен скок, а трети в класацията е Божидар Андреев – четвърти на Европейско първенство за мъже по вдигане тежести в категория 77 кг. Десетката се допълва още от Даниела Пандова (вдигане на тежести), Божидар Темелков (самбо), Васил Маринов (вдигане на тежести), Леман Гичмен (самбо), Яница Петкова (самбо), Петър Ангелов (вдигане на тежести) и Валентин Георгиев (вдигане на тежести).

Валентина Желязкова – наставник на Радослава Мавродиева, е отличена като най-добър треньор.

Най-добър сред спортистите с увреждания е Димитър Йорданов - тенис на маса и бадминтон.

Наградите връчи кметът на община Сливен Стефан Радев.

Спортистите на годината бяха определени от комисия, съставена от петима представители на спортните клубове. Първенците бяха определени чрез събиране на точков актив за най-добро постижение през годината от Световни, Европейски и Балкански първенства. Участваха 18 състезатели от 8 спортни клуба.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4