Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областен информационен център-Сливен отчете дейността си за 2016 г.

28 декември 2016 16:46,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 666
Областен информационен център-Сливен отчете дейността си за 2016 г.

От началото на годината екипът на Областен информационен център (ОИЦ) Сливен е организирал общо 29 публични информационни събития на територията на областта, в които са взели участие над 800 представители на различни целеви групи. Подробна информация за дейността и инициативите, реализирани през 2016 г., беше представена на провелата се днес пресконференция.

В присъствието на журналисти, представители на общинска администрация - Сливен и партньорски организации, управителят на ОИЦ Сливен, Весела Омайникова представи постигнатите до момента резултати.

Събитието уважиха кметът на община Сливен Стефан Радев и неговите заместници Стоян Марков и Пепа Чиликова и секретарят на Община Сливен – Валя Радева.

Равносметката за изминаващата година показва, че екипът на ОИЦ Сливен е посрещнал близо 560 посетители, на които са предоставени навременни и компетентни отговори при търсене на подходящо финансиране за реализация на тяхната идея.

Сред основните теми на информационните срещи, организирани през 2016 година, са развитието на социалното предприемачество, подкрепата за разработване на иновации от стартиращи предприятия, повишаването на енергийната ефективност във фирмите, а също и подобряването на качеството на живот на хората с увреждания и техните семейства чрез активно включване на пазара на труда.

Екипът на ОИЦ Сливен бе част и от общата инициатива на Мрежата от 28 информационни центъра в България. През годината беше организирана национална кампания под надслов „Успешни ЗАЕДНО“, която обхвана територията на цялата страна. Инициативата бе насочена към повишаване конкурентоспособността на българските предприятия, като целта бе да се идентифицират нуждите на бизнеса и да се обвържат с реални възможности за финансиране, които се предоставят по Оперативните програми 2014-2020 г., както и с възможности за работа с финансови инструменти, които са част от подкрепата, предоставена на България от ЕСИФ.

Приоритет в дейността на Областен информационен център Сливен през 2017 г. ще бъде отново повишаване на информираността сред жителите на областта относно кандидатстването и изпълнението на проекти, финансирани с европейски средства, както и популяризирането на добри практики от успешно приключили такива.

Вратите на Областния информационен център са отворени, както за потенциални и настоящи получатели на безвъзмездна финансова помощ, така и за всички организации и лица, които се интересуват от това, каква е политиката на Европейския съюз за развитие на регионите, как и за какво се изразходват средствата от европейските фондове.

 

28.12.2016г.

Снимки

Областен информационен център-Сливен отчете дейността си за 2016 г.Областен информационен център-Сливен отчете дейността си за 2016 г.