Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Скоростта на вятъра в Сливен достига над 120 км/ч

29 декември 2016 09:42,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 584
Скоростта на вятъра в Сливен достига над 120 км/ч

По данни на Хидро-метеорологичната обсерватория при БАН, вятърът в Сливен е на пориви и скоростта му достига над 120 км/ч, съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в общинска администрация. От полунощ при оперативния дежурен на Общината са получени множество сигнали за висящи улуци, откъртени ламарини, нарушени билбордове, счупени клони, разхвърлени твърди битови отпадъци, преместени контейнери за смет, счупени прозорци, повредени врати и др.

"Екипите на дружествата, със сключени договори с Община Сливен, и аварийни групи на общинска администрация работят по поддържането на общинската пътна мрежа, улиците в града и чистотата. Комуникацията с тях за обмен на информация и предприемане на мерки е постоянна. Екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" също работят по отстраняване на последиците от ураганния вятър", информира инж. Кънева.

Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия. Има частични заледявания, които се обработват. В планинската част снежната покривка е около 15 см и на места са се образували снегонавявания. Пътят през м. Селището към вр. Българка има заледени участъци, които се обработват, но не бива да се предприемат рискови пътувания.

В резултат на силния вятър, без ток е село Раково. Частично скъсани проводници има в село Струпец. Екипите на електроснабдителното дружество работят за отстраняване на проблемите.

"Задължително трябва да се съобразим с обстановката и ако е възможно да не се предприемат пътувания. За Сливен вятърът е характерен, но такава скорост през последните години не е имало", каза още инж. Кънева.

 

29.12.2016г.