Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев подписа договори за реализация на два мащабни проекта в Сливен

12 януари 2017 13:24,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 657
Кметът Стефан Радев подписа договори за реализация на два мащабни проекта в Сливен

Кметът на oбщина Сливен Стефан Радев днес подписа два договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие и благоустройството - Управляващ орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Договорите са по проекти „Интегриран градски транспорт, гр. Сливен“ и „Подобряване на градската среда на Сливен“. Размерът на безвъзмездната финансова помощ по първия проект е 14 525 521,80 лв., а по втория – 2 199 911 лв.

Основните дейности по проект „Интегриран градски транспорт – Сливен“ включват закупуване на 27 нови дизелови автобуса, внедряване на интегрирана билетна система с билети за еднократно пътуване, билети за пътуване по време и абонаментни карти, внедряване на система за информация на пътниците и др. Оперативната програма е одобрила всички дейности, включени в проектното предложение.

Проект „Подобряване на градската среда на Сливен“ включва мерки за подобряване на градската среда в два обекта - "Рехабилитация и благоустрояване на поречията на р. Асеновска" и "Рехабилитация и благоустрояване на кв. Република".

Следващите стъпки, които Община Сливен следва да предприеме по реализацията на двата проекта, са подготовка и обявяване на процедури за избор на изпълнители и сключване на договори за строителство и доставка по всички дейности.

 

12.01.2017 г.