Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

По проект на Община Сливен предстои цялостно подновяване на автобусния парк в града

18 януари 2017 11:01,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 831
По проект на Община Сливен предстои цялостно подновяване на автобусния парк в града

Цялостно подновяване на автобусния парк предстои в Сливен. Това ще стане възможно с реализацията на проект „Интегриран градски транспорт – Сливен“, който е част от Инвестиционната програма на Общината. Договорът за получаване на безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ беше подписан от кмета Стефан Радев.

Предвижда се да бъдат закупени 27 нови дизелови автобуси и да бъде внедрена Интегрирана билетна система с билети за еднократно пътуване, билети за пътуване по време и абонаментни карти. Те ще се купуват в 11 пункта за продажба на билети и карти, като валидността им ще бъде проверявана с устройства, монтирани във всички превозни средства.

Ще бъде изработена система за информиране на пътниците в реално време, достъпна и в интернет с мобилно приложение. По всички спирки ще се монтират табла с маршрутната схема на градския транспорт. На най-натоварените от тях и в новите превозни средства таблата ще бъдат електронни, предоставящи информация в реално време.

Заложено е оптимизиране на маршрутната мрежа. Предвижда се една тролейбусна и девет автобусни линии, като за целта ще бъдат изградени 16 нови спирки. На всички 143 спирки в града ще бъде осигурен достъп за инвалидни колички и ще се оформят зони за слизане и качване на пътниците. Новата маршрутна мрежа включва осем крайни спирки, четири от които са оборудвани с места за почивка на водачите.

Предвижда се още основен ремонт и доставка на гаражно и сервизно оборудване на базата на превозвача – „Пътнически превози“ ЕООД и ремонт на помещението за сервиз. Ще бъде изградена нова автомивка за автобуси, както и контролно транспортен пункт и логистичен център на обръщало „Дюлева река“.

18.01.2017 г.

Снимки

По проект на Община Сливен предстои цялостно подновяване на автобусния парк в града