Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Националния конкурс за детска рисунка “ПРОЛЕТ ВЪРХУ ЛИСТА” 2017г.

18 януари 2017 16:34,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 734
Снимка 1

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Уважаеми млади творци,

Имамe удоволствието да Ви поканим да станете част от десетото издание на Националния конкурс за детска рисунка “ПРОЛЕТ ВЪРХУ ЛИСТА” 2017 г., който се организира от Община Кюстендил съвместно с Художествена галерия “Владимир Димитров – Майстора”!

Конкурсът е утвърден форум на детското творчество и се радва на широка популярност. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското изкуство в България. Това е съвсем естествено, тъй като Кюстендил се е наложил като традиционно място за създаване и експониране на изкуство. Едновременно с конкурсa протичат и редица културни събития, свързани с традиционния за гр. Кюстендил празник „Кюстендилска пролет“.

Темата „Пролет върху листа“ е свободна и креативна. Децата имат възможност да импровизират с различни изобразителни материали: акварел, темпера, маслени бои, пастел, апликации, мозайки, стъклописи, суха игла и различни смесени техники, и да създадат пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

С поставеното начало на конкурса през 2008 година пролетта в град Кюстендил идва с хилядите рисунки на децата на България!

Вярваме, че през месец март 2017 година Националният конкурс “Пролет върху листа” отново ще даде възможност за среща и изява на много талантливи деца и техните слънчеви творби!

Крайният срок за приемането на творби за настоящата година е 3 март 2017 година. Откриването на изложбата с наградените творби ще се състои на 16 март 2017 година.

Прилагаме статута за участие.

Желаем Ви пролетно вдъхновение!

ПРИЛОЖЕНИЕ: СТАТУТ

Файлове

Статут [50.5KB]

Microsoft Word Document