Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДОБРОТО СЪРЦЕ НЯМА ВЪЗРАСТ

20 януари 2017 12:05,
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 7 години, брой четения: 1632
kosata

Има прекалено много хора, които губят косата си в следствие от борбата с рака.Това макар и малък проблем на фона на всичко останало, има сериозни последици върху самочувствието и психиката на човек. Ето тук идва малката роля, която всеки от нас може да изиграе в помощ на борбата на тези хора.

Да отрежеш косата си не е края на света, когато за някого това може да е ценен подарък.С тази мисъл седмокласничката от ОУ"Панайот Хитов" Ралица Апослолова сяда на фризьорския стол.Тя знае, че добротата е заразна, не струва много и е безценна.Надява се, че с постъпката си ще вдъхнови и други, ще предаде нататък поне една малка добрина, лъч надежда, капка радост, в иначе така трудния и сив живот на онкоболните. Дарявайки косата си, Ралица показва съпричастност към чуждата участ, показва ни как се прави добро. Тя е доказателство, как чрез някой, на пръв поглед малък жест, се дарява надежда. Нека всички ние вземем пример от нея, нека по някакъв начин станем носители на надежда за живот, любов и хармония.

Силата на добротворците е нужна най- много във време на криза. И ние от ОУ"Панайот Хитов" сме горди, че децата учещи тук са прекрасни представители на тези добротворци.

Снимки

kosata2kosata3