Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Приехме реалистичен и изпълним бюджет

26 януари 2017 14:34,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 616
Стефан Радев: Приехме реалистичен и изпълним бюджет

Кметът на община Сливен Стефан Радев оцени като положителна дискусията в Общинския съвет по бюджета за 2017 година по време на днешното редовно заседание на местния парламент.

„Въпреки, че предстоящите избори оказват влияние върху начина на говорене в залата, а на мен ми се иска дискусията да е по-професионална, я оценявам като положителна. Давам си сметка, че няма как всички да са подготвени в детайли, но изслушахме всички мнения и резултатът е, че приехме един много реалистичен и изпълним бюджет“, каза кметът пред журналисти.

За пореден път той подчерта, че целта е финансова дисциплина и постигане на ефективност при разходването на всеки лев.

На въпрос как ще повлияе намаляването на средствата за капиталови разходи, Стефан Радев заяви:

„Нормално е да харчим толкова пари, колкото имаме, а не да трупаме повече задължения. Всяко задлъжняване оказва влияния върху качеството на публичните услуги, включително и тези, които един ден ще потребяват нашите деца. Въпреки това, съм убеден, че през 2017 година ще имаме доста важни капиталови проекти, с които да зарадваме нашите съграждани“.

Кметът подчерта, че продължава работата по финансовото оздравяване на общината и се надява да продължат разговорите, които да дадат резултат за отпускане на безлихвен заем за общината.

„Целта ни е стабилизиране, осигуряване на все по-добри и качествени услуги. За управлението на риска имам своите виждания и смятам, че общината трябва да управлява много по-добре рисковете си и не бива да допускаме да изпада в това състояние, в което я заварих, когато станах кмет на Сливен“.

 

26.01.2017 г.