Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПОКАНА ЗА КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВА НА РАЙОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

27 януари 2017 09:38,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 617
Снимка 1

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 

С Указ № 59 от 24 януари 2017 г./обн. ДВ, бр.9 от 26 януари 2017 г./ Президентът на Република България, насрочи изборите за народни представители за Народно събрание на 26 март 2017 г.

Предвид това и на основание чл.60, ал.7 от Изборния кодекс, Областният управител трябва да направи предложение до Централната избирателна комисия за назначаване на Районна избирателна комисия. Предложението трябва да се направи след консултации с парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.

Съставът на РИК за 21-ви Сливенски изборен район е с общ брой 13 члена /чл.61, ал.4, т.1 от ИК/, включително председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. Представителите на една партия или коалиция не може да имат мнозинство в районната избирателна комисия. Всяка парламентарно представена партия или коалиция има право на поне един член във всяка районната избирателна комисия (РИК). Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Парламентарно представените партии и коалиции предлагат членове на РИК, включително председател, заместник-председатели и секретар при запазване съотношението между парламентарно представените партии и коалиции, както следва:

- ПП „ГЕРБ" - 4 членове;

- Коалиция „БСП лява България” - 2 членове;

- ПП „ДПС" - 2 членове;

- Коалиция „Реформаторски блок“ - 1 член;

- Коалиция „Патриотичен фронт“ – 1 член;

- Коалиция „България без цензура“ – 1 член;

- ПП „Атака" - 1 член;

- Коалиция „АБВ“ – 1 член.

В тази връзка се обръщам към Вас с покана да участвате в консултациите за сформиране на Районна избирателна комисия, които ще се проведат на 29.01.2017 г. (неделя), от 10.30 часа, в зала „Георги Данчев”, партерен етаж в сградата на Областна администрация Сливен.

Представителите на партиите или коалициите от партии, участващи в консултациите да бъдат надлежно упълномощени от централните ръководства чрез представляващите партиите или коалициите от партии лица.

На срещата е необходимо да представите:

- заверено от партията копие от удостоверението за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 24 януари 2017 г. /датата на насрочване на изборите/, или заверено от представителя на коалицията копие от решение за образуване на коалицията, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи съответната партия или коалиция;

- писмено предложение за състав на районната избирателна комисия, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията, която ги предлага, както и декларации за съгласие от всяко лице да бъде предложено и че отговаря на изискванията на Изборния кодекс /приложение към настоящото писмо/;

- пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, в случаите когато в консултацията участват упълномощени лица /оригинал или заверено копие/.

- копие от диплома за завършено висше образование или оригинал на уверение за завършено висше образование от съответното висше учебно заведение (в случай, че все още няма издаден диплом).

- предложение за резервни членове на партиите и коалициите по т.3, които да заместят предложените от тях лица в случаите по чл.51, ал.2 от ИК или когато член на комисията не участва в заседанията й повече от 10 дни. Предложението за резервните членове следва да отговаря на чл.60, ал.3 от ИК;

Разчитам на Вашето присъствие.

ТАТЯНА ПЕТКОВА

областен управител