Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведоха се консултациите за състава на РИК-Сливен

29 януари 2017 11:30,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 767
Снимка 1

На 29.01.2017 г. от 10.30 ч. в Областна администрация Сливен се проведоха консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, относно състава на Районната избирателна комисия /РИК/ за произвеждане на избори за Народно събрание на 26 март 2017 г. Консултациите бяха ръководени от областния управител Татяна Петкова. Присъства и техническият екип от Областна администрация Сливен, оглавен от главния секретар Кирил Аврамов.

Участваха упълномощените за участие в консултациите представители на политическите партии и коалиции: за ПП „ГЕРБ“ – Здравко Костадинов и Димитър Митев; за Коалиция „БСП Лява България“ – Мариета Петкова; за ПП „Движение за права и свободи“ – Мустафа Мустафов; за Коалиция „Реформаторски блок“ – д-р Нина Борова; за Коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ – Доброслав Иванов; за Коалиция „България без цензура“ – Георги Балабанов; за ПП „Атака“ – Стоян Пенев; за Коалиция „АБВ“ – Георги Атанасов.

Бяха представени всички необходими документи съгласно изискванията на Изборния кодекс /ИК/.

Предложенията за състав на РИК са съобразени с изискванията на чл. 60 от ИК и Решение № 4130-НС от 26.01.2017 г. на Централната избирателна комисия.

Общият брой на членовете на РИК, включително председател, заместник-председатели и секретар, се определя според броя на мандатите за народни представители за съответния район, като съставът на РИК-Сливен е от 13 души.

Съставът на РИК с 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, е както следва: за партия „ГЕРБ” – 4 членове, за Коалиция „БСП лява България” – 2 членове; за партия „ДПС” – 2 членове, за Коалиция „РБ“ – 1 член, за Коалиция „ПФ“ – 1 член, за Коалиция „България без цензура“ – 1 член, за партия „Атака” – 1 член, за Коалиция „АБВ“ – 1 член.

За председател на РИК беше избрана Росица Тодорова, предложена от ПП „ГЕРБ“. За заместник-председатели бяха избрани Мария Чомпова от Коалиция „БСП Лява България“ и Росица Колева от Коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“. За секретар на РИК беше избрана Фатме Мустафова, предложена от ПП „ДПС“.

Тъй като бе постигнато съгласие за състава на РИК-Сливен и длъжностите в комисията, областният управител днес ще представи в ЦИК писменото предложение за състав на районната избирателна комисия заедно със списък на резервните членове, документите, представени от партиите и коалициите, протокола от проведените консултации и копие от съобщението за провеждане на консултациите и начина на оповестяването му. Въз основа на това ЦИК ще назначи Районната избирателна комисия – Сливен.

Протоколът от проведените консултации ще бъде подписан днес в 12.00 ч. от представителите на партиите и коалициите, участвали в консултациите.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5