Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен въвежда нова електронна услуга за справка на задълженията

31 януари 2017 11:57,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 738
...

"Гражданите вече могат по електронен път да получат информация за своите задължения и плащания", съобщи днес пред журналисти кметът Стефан Радев. Община Сливен въвежда нова електронна система в дирекция "Местни данъци и такси", която се финансира от Министерството на финансите и е за безплатно ползване от общините, включително и за нашата община, посочи кметът на Сливен.

Справката може да се направи в сайта на Община Сливен : http://www.sliven.bg/mdt/. Работи се и по въвеждане на възможност за заплащане на задълженията онлайн.

„Всяко лице, което има деклариран имот или автомобил, може да получи персонален идентификационен номер, който се генерира автоматизирано в системата. Чрез този номер се прави справка в сайта на общината какви задължения има лицето и да реши по какъв начин да ги плати”, поясни Методи Лаков, директор на дирекция „Местни данъци и такси” в община Сливен.

Получаването на ПИН-код става в салона за местните данъци, в източната част на общинската администрация, срещу предоставена лична карта или нотариално упълномощено от него лице. В справката се визуализират всички задължения за въведен ЕГН / ЕИК / ЛНЧ.

Този месец предстои подписване на договор с Националната агенция по приходите, за да се даде възможност такава справка да правят тези граждани, които имат персонални идентификационни кодове в системата на НАП. Чрез сайта на НАП ще могат да виждат нужната им информация, без да вземат номер от общината.

31.01.2017г.