Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Успешна реализация на приоритети и дейности за подобряване на местната инфраструктура отчита общинското ръководство в Сливен

08 февруари 2017 12:56,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 493

Усилията на ръковoдния екип на Община Сливен за подобряване на местната инфраструктура, градоустройство и благоустрояване през изминалата 2016 година са успешни, реализирани са приоритетите и дейностите, заложени в Програмата за управление. Това става ясно от отчета за дейността на администрацията през миналата година, който е входиран в деловодството на Общинския съвет и предстои да бъде обсъден и приет от общинските съветници.

Извърши се рехабилитацията на първия воден цикъл. След отпускане на 1,5 милиона лева от държавата, дейностите бяха извършени и вторият етап на водния цикъл беше пуснат в експлоатация. Извърши се разширяване на гробищния парк. Факт е рекултивацията на депото за битови отпадъци в Сотиря. Подобрена бе уличната инфраструктура и осветлението. Подобри се инфраструктурата за бизнеса, като се работи по обекта за улицата пред фирма „Миролио“. Предвижда се да бъде направена и още една улица в Индустриална зона, за която е осигурено финансиране. През изминалата година приключи и ремонтът на зала „Сливен“. Финализиран е първият етап от Националната програма за енергийна ефективност, което е приоритет за общинското ръководство. Преработена бе цялостната документация, изготвена в рамките на предходния програмен период 2007-2013 за проект „Интегриран градски транспорт на град Сливен". Преработката бе съобразена с всички забележки на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Предвижда се да бъде извършено цялостно подновяване на автобусния парк в града. Благодарение на усилията на ръководството на община Сливен бяха отпуснати средства от правителството за изграждане на кръгово кръстовище на „Розова градина“ и за инвестиции по селата, които вече са преведени по сметките на Общината. Сумата е в размер на четири милиона лева. Три от тях са за кръговото кръстовище, а останалия един милион – за населените места. Беше подготвена и приета Наредба за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на общината. Първите стъпки за създаването на „Синя зона“ в Сливен бяха предприети.

08.02.2017г.