Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският кръг на ученическите игри в Сливен продължава със състезание по бадминтон

10 февруари 2017 11:10,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 663
Общинският кръг на ученическите игри в Сливен продължава със състезание по бадминтон

Общинският кръг на Ученически игри 2016/2017, които започнаха в началото на ноември, приключи в спортовете футбол, волейбол и шахмат. В тях взеха участие около 900 ученици от 68 училищни отбори. Последните баскетболни срещи ще се изиграят на 24 февруари.

Днес започва състезанието по бадминтон, което се провежда в СУ „Константин Константинов“, съобщи Силвия Никова, гл. експерт "Социални дейности, здравеопaзване и спорт" в Община Сливен. Останалите спортове - тенис на маса и хандбал, ще приключат до края на месец февруари. Състезанието по лека атлетика ще се проведе през март.

Миналата учебна година отборът по лека атлетика при ППМГ "Добри Чинтулов" - Сливен спечели първото място на финалния етап и сега се подготвя за световното първенство във Франция в края на месец май. Игрите се провеждат в три възрастови групи в четири етапа, каза Никова.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования , както и дееспособността на учениците в областта на спорта.

Най-добре представилите се отбори от финалните състезания имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.

Ученически игри 2016/2017 се организират от Община Сливен, съвместно с Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс Сливен.

10.02.2017г.