Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Секционните избирателни комисии в Сливен ще бъдат назначени 1526 души

17 февруари 2017 17:06,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 662
...

Секционната избирателна комисия в с.Зайчаре се закрива, жителите на балканското село ще могат да гласуват на изборите за Народно събрание на 26 март 2017 г. в с.Стара река, съобщи кметът Стефан Радев.

По негова покана днес в община Сливен се състояха консултации, за разпределението на съставите на СИК за изборите, с представители на 8 парламентарно представени партии и коалиции. Те бяха запознати предварително с предложенията, направени от кмета за разпределението на членовете и ръководствата на СИК.

С решение от 16 февруари Районната избирателна комисия /РИК/ Сливен определи 13 секции да бъдат с по 5 члена, 30 избирателни секции да бъдат с по 7 члена и 139 избирателни секции с по 9 члена. Общият брой от 1526 членове бяха разпределени в 182 секции /127 в града, 55 в селата/.

„Беше постигнато съгласие относно ръководството, както и числения състав на членовете на комисии, съобразно квотите определени в решението на ЦИК. В конструктивен тон и в дух на разбирателство бяха направени взаимни отстъпки от отделните партии и коалиции. Всички се споразумяха и кметът Радев им благодари за постигнатото съгласие”, посочи Валя Радева, секретар на общината.

Разпределението е следното: Партия ГЕРБ – 565, Коалиция БСП лява България /КБСПЛБ/ – 255, партия Движение за права и свободи /ДПС/ – 202, коалиция Реформаторски блок /РБ/ – 148, Коалиция Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО – 114, за коалиция България без цензура /ББЦ/ – 94, партия АТАКА и коалиция Алтернатива за българско възраждане /АБВ/ по 74 души.

Решено бе до 21 февруари политическите партии и коалиции да представят в община Сливен поименния състав на СИК. До 23 февруари кметът на общината ще направи поименно предложение на РИК за назначаване на секционните избирателни комисии.

В официалния сайт на Община Сливен www.sliven.bg - е създадена рубрика “ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ – 2017 година”, където се помества актуална информация по организационно – техническата подготовка на изборите.

Снимки

.........