Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет прие Наредба за водене на регистър на общинските детски градини

23 февруари 2017 12:22,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 530

Наредба за водене на регистър на общинските детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие /ЦПЛР/ на територията на община Сливен прие на днешното си заседание Общинският съвет.

В предложението си кметът Стефан Радев посочва, че основния мотив за приемане на наредбата е изменението на Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО). По силата на новите разпоредби, във всяка община, е необходимо да се създаде и поддържа такъв Регистър на базата на заповедта за тяхното откриване, преобразуване, промяна и закриване.

 

Също така обстоятелствата, които подлежат на вписване в регистъра, редът за вписване, както и реда за воденето му, трябва да бъдат определени с нарочна Наредба. С приемането й се цели класифициране на информацията за детските градини и ЦПЛР в общината, осигуряване на достъпност и публичност на тази информация, като приемането й е ясен показател за това, че община Сливен спазва и налага стриктно създадените и утвърдени нормативни документи на Република България в областта на образованието.

23.02.2017 г.