Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен има добра комуникация с областната администрация по изборния процес

24 февруари 2017 13:35,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 552

Организационно-техническата подготовка на изборите за народни представители за Народно събрание на 26 март 2017 година, е вменена на администрацията на Министерския съвет, на областните управители и на кметовете на общините. „Община Сливен следва хронограмата на изборния процес и трябва да обезпечи гласоподавателите. Важно за нас е изборите да се проведат спокойно”. Това посочи секретарят на община Сливен Валя Радева.

В тази връзка кметът на общината Стефан Радев издаде заповед до директорите на училищата и Декана на ИПФ на Техническия университет - Сливен. Те трябва да осигурят подходящо изборно помещение, условия за работата на секционната избирателна комисия, места за застъпници и наблюдатели, както и нормален достъп за гласоподавателите.

Общината има добра комуникация с областната администрация. Удостоверенията за гласуване на друго населено място вече пристигнаха в общината. Те се издават само за членовете на ЦИК, РИК, кандидатите за народни представители и наблюдателите. Срокът за всички желаещи да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес е до 11 март, включително. До днес общината е обработила около 500 заявления за гласуване по настоящ адрес. Сроковете, определени в хронограмата, се спазват от общинската администрация.

В официалния сайт на Община Сливен www.sliven.bg - е създадена рубрика “ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ – 2017 година”, където се помества актуална информация по организационно – техническата подготовка на изборите.

 

24.02.2017г.