Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Открит беше обновен корпус към затвора в Сливен

28 февруари 2017 13:39,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 1260
Снимка 1

На 28.02.2017 г. областният управител на Сливен Татяна Петкова участва в церемонията по откриване на обновения корпус на женския затвор в Сливен. Официални гости бяха служебният министър на правосъдието Мария Павлова, началникът на кабинета Ваня Караганева, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” Гергана Георгиева, представители на местната изпълнителна власт, магистрати и др.

Началникът на затвора комисар Йордан Данев припомни накратко историята на женския затвор. Той е единственият в страната за изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода” и мярката за неотклонение „задържане под стража”, наложени на жени, а в поправителния дом - на непълнолетни девойки.

Комисар Данев информира, че са ремонтирани и обновени 6 отделения в основния корпус, като целта е привеждане на условията в затвора съгласно европейските изисквания. През юли 2016 г. е сключен договор за ремонтните дейности със сливенска строителна фирма. Ремонтирани са 76 жилищни помещения с обособени санитарни възли, 6 коридора, 6 умивални, кабинети по интереси, както и е монтирана соларна система за топла вода. Ремонтът е финансиран с бюджетни средства и е на стойност 1 093 682 лева.

Министър Павлова каза, че мерките за подобряване на условията в затворите са част от програмата на българското правителство за изпълнение на пилотното решение на Европейският съд по правата на човека от 2015 г. и нееднократните мониторингови препоръки на национални и международни организации за привеждане на условията в затворите в съответствие с европейските стандарти. „Отговаряме частично на многобройните критики към лошите условия в местата за лишаване от свобода, като чрез този ремонт се осигуряват санитарни възли в помещенията и 4 кв. м. жилищна площ на лице, както и повече време за използване на топла вода чрез монтираната соларната система“, каза тя. Министър Павлова допълни, че служебното правителство продължава ангажиментите за подобряване условията в затворите като до дни ще бъде открито чисто ново затворническо общежитие от закрит тип в гр. Дебелт.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6