» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен изгради газово отопление на лекоатлетическата писта

01 March 2017 13:53,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 675
...

Община Сливен завърши строителството на газовата инсталация на покритата лекоатлетическа писта в спортна зала „Дружба”, която се намира в парк „Юнак”. Обектът е финансиран изцяло от Министерството на младежта и спорта.

Изграждането на инсталацията започна в края на април миналата година. Строително-монтажните дейности са изпълнени качествено и съобразно одобрените проекти. На 27 февруари 2017 г. започнаха пусковите дейности и предстои провеждането на 72-часова проба при експлоатационни условия на газопроводната инсталация и изградените съоръжения.

Възложител е Министерството на младежта и спорта. Строителните дейности се изпълняват от „Овергаз инженеринг” АД, Ямбол. Консултант (строителен надзор) е „НЕА Инженеринг” АД, София. Проектант е „Газтек БГ” АД, Ямбол.

За обекта е предвидено и изпълнено изграждане на сградна газопроводна инсталация за захранване на 22 инфрачервени излъчватели за отопление на покритата лекоатлетическа писта.

Община Сливен, в качеството си на собственик, финансира изграждането на необходимите съоръжения за присъединяване на спортната зала към газоразпределителната мрежа на Сливен.

1.03.2017г.