Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Клетва на първокласника и урок по родолюбие, посветени на 3-ти март

01 март 2017 15:17,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 598

На 2 март /четвъртък/ от 11 ч., по бул. „Цар Освободител“, ще премине шествие на първокласниците от сливенските училища, водено от Военния духов оркестър по повод инициативата „Клетва на първокласника”.

Тържествена процесия на ученици, гости и родители ще тръгне от Градската градина, ще премине по бул. „Цар Освободител“. Маршрутът ще завърши на пл. „Хаджи Димитър“, където в 12 часа първокласниците ще се врекат да пазят в сърцата си България. Клетвата на първокласника е по текст на поетесата Ники Комедвенска.

Церемонията ще завърши с пускане на балони с цвета на трибагреника. Малките първокласници ще получат значка - символ на положената клетва, след което ще поднесат цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

На 2 март от 12.30 ч., в Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ ще се проведе „Урок по родолюбие“, с участието на ученици от Основно училище „Христо Ботев“.

Проявите се организират по инициатива на Основно училище „Д-р Иван Селимински“, Основно училище „Христо Ботев“ и Регионалното управление на образованието /РУО/ – Сливен, като част от програмата на община Сливен за честването на Националния празник на Република България.

1.03.2017г.