Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Четвъртокласници от Сливен присъстваха на урок по родолюбие

02 март 2017 15:04,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 590

Четвъртокласници от ОУ "Христо Ботев" в Сливен присъстваха на урок по родолюбие по случай Националния празник на България - 3 март. Събитието е включено в програмата на Община Сливен по случай 139 години от Освобождението на България. Урокът се състоя в Народно читалище "Христо Ботев-1937", което беше организатор на проявата.

Секретарят на читалището Маргарита Хисапчиева представи исторически факти за Освобождението на България, а учениците от 4 "а" и 4 "б"клас, с класни ръководители Зоя Апостолова и Петранка Ганева, рецитираха стихотворения, посветени на националните герои от славното ни минало.

"Помнете героизма им, защото българската земя е напоена с тяхната кръв, за да я има свободна България днес. Ние трябва да им бъдем вечно признателни, да бъдем техни последователи и да пазим нашата родина", каза в обръщението си към учениците Маргарита Хисапчиева. Тя изрази надежда, че днешният урок е разпалил в учениците още по-голяма любов към националните герои на България, отдали живота си за Освобождението.

Маргарита Хисапчиева завърши урока по родолюбие с изпълнение на стихотворението "Опълченците на Шипка" на Иван Вазов.

Събитието беше уважено от представители на Община Сливен и Регионално управление на образованието в града.

02.03.2017г.