Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Голям интерес към крепост Туида на Националния празник на България - 3 март

04 март 2017 14:14,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 835
Туида

В Деня на отворените врати, по повод Националния празник на България -3 март, стотици жители и гости на града посетиха Късноантична и средновековна крепост Туида в Сливен. Посетителите се запознаха с историята на крепостта, докоснаха се до оръжия, направени по автентични технологии, и научиха повече за двете хищни птици.

За посетилите на обекта бяха направени интересни демонстрации с различни оръжия. Желаещите да се потопят в епохата на миналото имаха възможност да се преобразят в средновековни българи и пробваха ловкостта си в традиционна българска стрелба с лък от земя.

Традиционно 3 март се превърна в един от дните с най-много посещения в крепост Туида, отбеляза ръководителят на туристическия обект Мая Иванова.

„За екипа ни винаги е било огромно удоволствие да посрещаме празниците заедно с хиляди усмихнати посетители зад крепостните стени. Щастливи сме, че се повишава интересът към културно – историческото наследство и в частност към нашия обект. Една от политиките ни е в празничните дни, Туида винаги да работи и да създадем една специална запомняща се атмосфера. За нас е истинско признание, че децата сами изявяват желание родителите им да ги доведат тук. Много млади хора предпочитат да прекарат свободното си време, слушайки нашите разкази и любувайки се на невероятните гледки от крепостта. За предстоящия туристически сезон се надяваме да представим още по-вълнуващи събития и моменти”, каза Иванова.

04.03.2017г.

Снимки

ТуидаТуидаГолям интерес към крепост Туида на Националния празник на България - 3 март В Деня на отворените врати, по повод Националния празник на България -3 март, стотици жители и гости на града посетиха Късноантична и средновековна крепост Туида в Сливен. Посетит