Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева представи приоритетите на ПП ГЕРБ в сектор „Земеделие“ на кръгла маса в Раковски

06 март 2017 17:16, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 7 години, брой четения: 1300
----

Десислава Танева представи приоритетите на ПП ГЕРБ в сектор „Земеделие“ на кръгла маса в Раковски. Срещата с представители на земеделския сектор в област Пловдив бе по покана на водача на листата на ГЕРБ - Пловдив област генерал Константин Попов. На нея присъстваха земеделския министър в периода 2014-2017 Десислава Танева, зам.- министърът на земеделието и храните за същия период Васил Грудев, генерал Константин Попов и Менда Стоянова - председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси в 41-вото и 43-ото Народно събрание и кандидат за депутат в 44-то НС .

В началото на срещата генерал Попов благодари на Десислава Танева за това, че е откликнала на поканата и не е пренебрегнала хората, които се занимават със земеделие. Той подчерта, че тази срещата е много важна за всички в региона, защото Танева е човекът, който не само ще разясни основни приоритети на ПП ГЕРБ в сектора, но ще каже и какво от тях ще бъде реализирано след изборите на 26-ти март, ако отново управлява ГЕРБ. Генерал Константин Попов гарантира, че застава открито зад приоритетите в програмата на политическа партия ГЕРБ и обеща, че ако бъде избран за народен представител, ще отстоява и ще работи всяко обещание да бъде реализирано.

„Аз няма да Ви подведа, ще изпълня всеки поет ангажимент. До сега в съзнателния ми живот не съм пропуснал нито едно предизвикателство, нито една трудна длъжност, минал съм през всички нива в армията и обещавам, че ще отстоявам и ще работя за хората в област Пловдив“, бе категоричен генерал Константин Попов, след което даде думата на Десислава Танева.

„Ако отново ни гласувате доверие след 26-ти март правителството на ГЕРБ ще продължи политиките, които бяха започнати в сектора: кодифициране на поземленото законодателство с цел да се спре раздробяването на земеделската земя. По думите й тази земя трябва да се използва само и единствено за земеделски нужди, а не за стоково-финансови. „Ще продължим с подкрепата на малките и средни предприятия. „Искаме земеделските производители да имат перспектива, независимо дали са малки или средни производители, защото в България 75 % от стопанствата са или малки или средни. Затова и въведохме горен таван за плащанията на едно стопанство. ГЕРБ вече го направи и е лъжа твърдението на Корнелия Нинова, че БСП ще наложи таван на плащанията ако получи шанс да управлява. Това вече е факт и то благодарение на правителството на Бойко Борисов, каза още Танева.

 

„Ще продължа да работя за едно конкурентоспособно и пазарноориентирано земеделие, ако имам този шанс“, добави още тя.

„Ще подкрепяме бранша както и до сега, обеща и Менда Стоянова. Ние обаче няма да Ви лъжем, ние от ГЕРБ даваме само реални обещания, които можем да изпълним, бе категорична Стоянова. Тя уточни, че е имало възможност да се увеличи помощта на държавата по отношение възстановяването на акциза на горивата, но краткия мандат не е бил достатъчен. „Ако има добра събираемост, по-малко пари в сивия сектор и реализиране на приходи ще има пари в бюджета и за увеличаване на тази помощ при едно бъдещо управление на ГЕРБ“, каза още Менда Стоянова.

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.