Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пепа Чиликова връчи медали на отличени ученици от Сливен в международния турнир „Математика без граници”

07 март 2017 18:05,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 797
...

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Сливен Пепа Чиликова връчи сертификатите за участие, грамотите и медалите на победителите от Сливен в международното състезание „Математика без граници”. Това стана на официална церемония тази вечер в общинския Център за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс. На събитието присъстваха директорите на училищата, в които учат отличените ученици, техни преподаватели, родители и приятели.

Заместник-кметът Чиликова благодари на учителите и на родителите, за това че отглеждат, възпитават и ни карат да се радваме на успехите на децата, които прославят нашия град. „Пожелавам успех на децата, да са живи и здрави”.

Сливенските ученици, от 2, 3 и 4 клас, спечелиха 13 медала от зимния кръг на международния турнир. Младите математици се подготвят в общинския Център за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс. Техен преподавател е ст. учител Венета Кирова.

Сред участвалите 3552 второкласници, от 16 държави, ученичката от Сливен Кристина Пламенова Желева спечели златен медал. В тази група Мария Софиева Димитрова е със сребърен медал, Давид Ивайлов Стоянов и Ивайло Красенов Бонев получиха бронзови медали.

При третокласниците със златни медали се окичиха Преслава Добринова Добрева и Денис Николаев Сираков, със сребърни медали - Мария Станимирова Иванова и Божидар Живков Желев, бронзов медал спечели Георги Николаев Къчев. Общият брой на участници в тази група е 2730, също от 16 държави.

В четвърти клас отличени със сребърни медали са Християна Петкова Василева, Теодор Галинов Господинов и Станимир Ивов Миланов. Те се състезаваха с 2182 участници от 16 държави.

„Постигнатите медали са плод на общите усилия на учителите в училищата, извънкласните занимания в Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс и родителите. Но успехите се дължат най-вече на таланта на децата”, посочи директорът на Центъра Георги Иванов.

През учебната 2016-2017 година се провежда четвъртото издание на международния турнир „Математика без граници“ в три кръга – есенен, зимен и пролетен. Зимният кръг на състезанието се състоя в периода от 28 януари до 7 февруари 2017 година. В него участваха над 16 000 ученици от 30 страни на 5-те континента.

07.03.2017г.

 

Снимки

........................