Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Засадихме 21 дръвчета

08 март 2017 10:09,
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 7 години, брой четения: 1785
decata

Районът на Посетителския център на Крепост Туида днес, 02.03.2017 г., стана едно от парчетата земя, включени в инициативата за засаждане на 1 100 000 дръвчета в България!

Ученици от ОУ „Пайот Хитов“ гр. Сливен, засадиха 21 дръвчета от вида Черен бор (Pinus nigra) на територията на обекта. Дръвчетата са спечелени от децата след участието им в игра-инициатива „Когато станем 100 000 ще посадим гора“.

Идеята възниква в края на 2011г., под формата на една чиста инициатива от хората за хората, която има за цел да засажда нови гори и дървета за България!

Първоначално се развива изцяло в социалната мрежа Facebook като в представите на създателя на инициативата, ако се натрупат достатъчно хора зад една добра идея ще се намерят фирми, които биха искали да определят себе си като социално отговорни и биха пренасочили част от рекламните си бюджети в посока засаждане на дървета.

Целта е да оставим по-добра планета за децата ни и по-добри деца за планетата ни, като досега са засадени над 170 000 дръвчета.

Учениците от 6-ти и 7-ми клас на ОУ „Панайот Хитов“ са включени в групи по проекта „Твоят час – Биоразнообразие“ - с ръководител г-жа Красимира Ганева (Природни науки) и група „Spelling Bее” с ръководител г-жа Деница Стоева (Английски език).

За засаждането на дръвчетата много помогнаха напътствията на експертите от ДПП „Сините камъни“: инж. Дамян Дохчев – гл. експерт „Управление на горските екосистеми“ и Хюсеин Хюсеинов – специалист „Горски инспектор“.

По време на залесяването беше посадена и Коледната елха, която екипът на Крепост Туида закупи в благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете“.

С това всички ние си пожелахме Сливен да бъде едно по-зелено и по-добро място за живеене!

Снимки

decata 2decata1