Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

231 562 лв. за област Сливен срещу безработицата за 2017 г.

08 март 2017 11:18,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 512
Снимка 1

На 07.03.2017 г. областният управител Татяна Петкова участва в среща в Министерство на труда и социалната политика. Тя бе организирана от министър Гълъб Донев, а участие взеха председателите на постоянните комисии по заетост към областните управители.

Според Националния план за действие по заетостта за настоящата година за област Сливен е отпусната сума в размер на 231 562 лв. С тези средства ще се финансира субсидираната заетост по регионалната програма на безработни лица, за период не по-малък от 6 месеца. Предвидените групи, които могат да кандидатстват, са безработни младежи до 29 г., безработни на възраст над 50 г., хора с увреждания, с ниско образование и др.

Реализацията на регионалните програми за заетост, стартирали през 2016 г. и разработването на новите програми за заетост през 2017 г. бе една от темите, обсъдени на работната среща в МТСП. Постоянната комисия по заетост – Сливен ще заседава на 10 март.

На срещата в МТСП бе обсъден и редът, по който комисиите по заетост ще набират, обработват и предоставят информация за потребностите на работодателите от работна сила в съответната област.