Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тодор Георгиев, кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ-Сливен: Ще работим за икономическа зона край Сливен

10 март 2017 12:34, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 7 години, брой четения: 1495
----

Тодор Георгиев е кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ-Сливен. Номер 12 в листата.

 

На 37 години е, организационен секретар на Предприемачи ГЕРБ-Сливен. Акционер и търговски директор на голяма фирма.

 

Израснал е в сливенския квартал "Младост". Завършва средно образование в родния си град, а след това икономика в УНСС и Стопанската академия в Свищов. Има син на 8 години. Отдаден е на работата си.

 

"Организиран човек съм и искам да имам точен план за деня. Имам приоритети, които много държа да спазвам - точност, почтеност, коректност. Стремя се винаги да съм принципен, но не съм конфликтен, а се вслушвам в мнението на другите. Не понасям три неща - лицемерието, кражбата и лъжата. Обичам, когато поема ангажимент, да го изпълня. Не харесвам празните приказки и обещания. Научил съм се, че отговор "Не", е по-добър от: "Ще стане, няма проблеми" - споделя Георгиев.

 

С политика се занимава от 2008 г. Не е членувал в друга партия. "В ГЕРБ виждам хора, които имат воля и амбиции да се правят политики и да се върви в правилната посока. Симпатизирам на Борисов и Цветанов, които са хора на действието" - признава Тодор.

 

Убеден е в необходимостта от облекчаване на административните пречки пред бизнеса и комплексно обслужване по интернет. Смята, че има дребни детайли в законодателството, които не са доизпипани, а гражданите всеки ден се сблъскват с тях. Категоричен е, че законите - хубави или лоши, трябва да се спазват. А ако човек вижда даден проблем, неговата роля е да предложи дебат и промяна в интерес на хората и обществото. Именно това е една от причините, които го карат да се кандидатира за депутат.

 

"Икономист съм и силата ми е в стратегиите и подхода за управление на бизнеса. Ако бъда избран, в Народното събрание мога да работя в сферата на финансите и икономиката и с моя опит да помогна и на други отрасли - образование, здравеопазване. Бизнесът върви ръка за ръка с образованието и страда от неподготвени кадри. Трябва да се мисли за дуалния модел на обучение, който е наложен в редица западни държави" - обяснява Тодор Георгиев.

 

Определя себе си като колективен играч, който работи за общата кауза. Обича географията, историята и спорта, но този за удоволствие, а не комерсиалния. Не му остава много свободно време, но смята, че е добре човек да почива и да си харчи парите в България: "Обиколил съм Родината. Има много красиви и в същото време малко познати места, които доста хора не са посетили. В чужбина пътувам повече по бизнес. Там има някои неща, които са добре измислени и трябва да се приложат при нас".

 

Тодор Георгиев се включва и в различни благотворителни инициативи в Сливен. На 1 март той бе инициатор две дървета в центъра на града да осъмнат украсени с червено бели-мартеници. Основен ктитор е на новоизграждащия се параклис "Свети Теодор Тирон" в местността Тодоровото аязмо край Сливен. Мястото е любимо на много сливналии. Новият храм вече се изографисва и се очаква до края на годината да бъде осветен. При посeщението си в Сливен Бойко Борисов получи покана да да го открие и искрено благодари на Тодор Георгиев за богоугодното дело.

 

"Оптимист съм и затова съм останал в нашия град. Мисля, че Сливен има потенциал и борбен дух и ми е болно да виждам безразличие, да виждам хората с качества да си заминават. Най-важното е да работим за града - за Сливен, за бизнеса в Сливен. И да има повече млади и амбициозни хора, които да останат в Сливен и да правят някакъв продукт тук - няма значение дали в сферата на производството или на услугите. Имаме атрактивни местности като Карандила и Баните и трябва да се работи в тази посока.

 

Трябва да се инвестира в инфраструктура, телекомуникации, икономически зони. Програмата на ПП ГЕРБ включва изграждането на две икономически зони в Южна България. Като сливенски депутати, ще работим едната от тях да е край нашия град. Вече са водени разговори с община Ямбол и има идея икономическата зона да е обща. Това ще допринесе много за разкриването на нови работни места и ще съживи региона - не само Сливен, но и близките села. Така ще запазим младите хора тук и ще върнем други обратно в родния край" - споделя Тодор Георгиев, кандидат за народен представител от листата на ПП ГЕРБ-Сливен.

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

Снимки

--------------------