Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 22 март се забранява движението на пътни превозни средства в района на лифта край Сливен

21 март 2017 15:28,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 658

От 7 до 17 часа на 22 март 2017 година се забранява движението на пътни превозни средства до Долна лифтена станция от Информационния туристическия център, който се намира до началото на "Хайдушката пътека". Това гласи заповед на кмета на Сливен Стефан Радев. Ще бъде създадена организация за засилено полицейско присъствие с цел опазване на обществения ред, безопасност на движението и контрол за спазването на въведените забрани в района.

Мерките са заради трайната тенденция да се празнува настъпващата пролет в района пред и около "Долна лифтена станция" в Природен парк "Сините камъни" и масови нарушения на реда - нерегламентирано палене на огън, използване на газови бутилки, изхвърляне на остатъци от храна и други замърсители на околната среда, неограничена употреба на алкохол, нерегламентирана търговия и др. На този ден се събират над пет хиляди души, които пристигат с личен или организиран транспорт.

През 2016 година, благодарение на съвместните действия на Общината и представители на РУ-Сливен, ДГС-Сливен, РДГ-Сливен и РСПБЗН, такива нарушения не са допуснати, с което бе предотвратен негативен отзвук и възмущение от страна на гражданите на Сливен и гостите на Природен парк "Сините камъни".

Изпълнението на заповедта е възложено на РУ-Сливен и "Общинска охрана и СОТ-Сливен". Контролът по изпълнение на настоящата заповед е възложена на секретаря на Общината Валя Радева.

21.03.2017г.