» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен образува една подвижна избирателна секция за гласуване на хора с трайни увреждания

23 March 2017 09:00,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 585

Община Сливен образува една подвижна избирателна секция, включваща 24 избиратели /18 от града и 6 от селата/ с трайни увреждания с постоянен адрес/настоящ адрес на територията на общината, които могат да упражнят избирателното си право на изборите за Народно събрание на 26 март 2017 година.

„Община Сливен е готова с организацията за изборите. Всичко върви по график и мисля, че няма да има проблем при осигуряването на добри условия за гласуване на нашите съграждани”, посочи кметът на Сливен Стефан Радев.

„Агитационните материали трябва да бъдат премахнати в определен срок и на партиите ще бъде наложена санкция, ако не го изпълнят, каза Радев в отговор на журналистически въпрос за безразборното лепене на плакати, извън определените от общината място за политическа реклама.

Четирима младежи в деня на изборите навършват 18 години и могат да гласуват за първи път. Двама столетника също могат да упражнят своето право на глас на тези избори.

1254 души са подали заявление за гласуване по настоящ адрес, като в града заявленията са от 184 избиратели. Общият брой на гласоподавателите в община Сливен е 112 267 души, от които 85 743 избиратели са от града. Те могат да гласуват в общо 184 избирателни секции.

23.03.2017г.