Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен образува една подвижна избирателна секция за гласуване на хора с трайни увреждания

23 март 2017 09:00,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 634

Община Сливен образува една подвижна избирателна секция, включваща 24 избиратели /18 от града и 6 от селата/ с трайни увреждания с постоянен адрес/настоящ адрес на територията на общината, които могат да упражнят избирателното си право на изборите за Народно събрание на 26 март 2017 година.

„Община Сливен е готова с организацията за изборите. Всичко върви по график и мисля, че няма да има проблем при осигуряването на добри условия за гласуване на нашите съграждани”, посочи кметът на Сливен Стефан Радев.

„Агитационните материали трябва да бъдат премахнати в определен срок и на партиите ще бъде наложена санкция, ако не го изпълнят, каза Радев в отговор на журналистически въпрос за безразборното лепене на плакати, извън определените от общината място за политическа реклама.

Четирима младежи в деня на изборите навършват 18 години и могат да гласуват за първи път. Двама столетника също могат да упражнят своето право на глас на тези избори.

1254 души са подали заявление за гласуване по настоящ адрес, като в града заявленията са от 184 избиратели. Общият брой на гласоподавателите в община Сливен е 112 267 души, от които 85 743 избиратели са от града. Те могат да гласуват в общо 184 избирателни секции.

23.03.2017г.