» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Осъществява се планувано въвеждане на нов светофар в Сливен

24 March 2017 15:26,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 613

В момента се осъществява плануваното въвеждане на новата светофарна уредба на Т-образното кръстовище на булевард „Бургаско шосе” и бул. „Стефан Стамболов”. До няколко дни уредбата ще бъде пусната. Предстои провеждането на 72-часови проби. Новият светофар ще улесни преминаването на автомобили на кръстовището, което в пиковите часове е много натоварено и ще сведе до минимум предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

На кръстовището са монтирани 6 LED транспортно светофарни секции, 6 пешеходни секции, 5 обратни брояча за оставащото време, съпътстващи кабели и стойки.

„Общината планира изграждане на нова светофарна уредба и на кръстовището на бул.”Панайот Хитов” и „Стефан Стамболов”, съобщи пред журналисти кметът на Сливен Стефан Радев. Комисията по безопасност не планира изграждане на кръгово кръстовище до Техническия университет, каза още Радев.

В Сливен досега има изградени 5 светофарни уредби, като две от тях са с LED осветление. Това са светофарите до магазин „Технополис" и на т.н. „Стъклено кръстовище" на пътя за Ямбол. Предимството на светофара е, че регулира по предварително установен ред преминаването през кръстовището на пътни превозни средства и пешеходци.

24.03.2017г.