Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Осъществява се планувано въвеждане на нов светофар в Сливен

24 март 2017 15:26,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 625

В момента се осъществява плануваното въвеждане на новата светофарна уредба на Т-образното кръстовище на булевард „Бургаско шосе” и бул. „Стефан Стамболов”. До няколко дни уредбата ще бъде пусната. Предстои провеждането на 72-часови проби. Новият светофар ще улесни преминаването на автомобили на кръстовището, което в пиковите часове е много натоварено и ще сведе до минимум предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

На кръстовището са монтирани 6 LED транспортно светофарни секции, 6 пешеходни секции, 5 обратни брояча за оставащото време, съпътстващи кабели и стойки.

„Общината планира изграждане на нова светофарна уредба и на кръстовището на бул.”Панайот Хитов” и „Стефан Стамболов”, съобщи пред журналисти кметът на Сливен Стефан Радев. Комисията по безопасност не планира изграждане на кръгово кръстовище до Техническия университет, каза още Радев.

В Сливен досега има изградени 5 светофарни уредби, като две от тях са с LED осветление. Това са светофарите до магазин „Технополис" и на т.н. „Стъклено кръстовище" на пътя за Ямбол. Предимството на светофара е, че регулира по предварително установен ред преминаването през кръстовището на пътни превозни средства и пешеходци.

24.03.2017г.