Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен започва прием на документи на кандидати за месечна стипендия

27 март 2017 09:53,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 562

От 01.04.2017 г. до 01.05.2017 г. ще се приемат документи на кандидати за месечна стипендия и еднократно финансово подпомагане по „Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен”.

Месечна стипендия се отпуска за период не по-дълъг от шест месеца. Всяка година се отпускат 45 месечни стипендии в областите: наука и техника – до 15, спорт – до 15, изкуство и култура – до 15. Стипендия се присъжда на дете или младеж, с поне пет значими изяви на местно, регионално или национално ниво, класирано до трето място за последните две години, считано от датата на подаване на кандидатурата. Могат да кандидатстват деца и младежи с постоянен или настоящ адрес в Община Сливен, обхванати от образователната система в предучилищен, начален, прогимназиален и гимназиален етап.

Финансовият стимул се присъжда на участник в инициативите, включени в общинската програма за финансово стимулиране на деца с изявени дарби, класиран до трето място за последната година, считано от датата на подаване на кандидатурата. Всяка година се отпускат 30 еднократни финансови стимула в областите: наука и техника – до 10, спорт – до 10, изкуство и култура – до 10.

Комисията разглежда подадените кандидатури и излиза с решение за пролетната сесия в срок до десети юни.

Документите на кандидатите за стипендии ще се приемат чрез деловодството на Община Сливен и секретаря на Комисията по стипендиите.

Формуляр от искането за предоставяне на финансова помощ можете до получите от деловодството на Община Сливен и секретаря на Комисията по стипендиите.

За по-подробна справка: Община Сливен стая 319, тел.611 319.

Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен е публикувана на сайта на Общински съвет - Сливен / http://obs.sliven.bg/ .

27.03.2017г.