Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет в Сливен ще гласува предложение за създаване на предприятие по озеленяване

28 март 2017 11:34,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 629

Общински съвет-Сливен ще гласува предложение за създаване на общинско предприятие „Озеленяване” и приемане на правилник за дейността му, съобщи на редовната пресконференция на общинското ръководство кметът Стефан Радев. Това ще стане на предстоящото заседание на ОбС в четвъртък, 30 март.

В защита интересите на общината е целесъобразно да се промени начина на организация на дейността по озеленяване, пише в мотивите на предложението. Обособяването й в предмет на дейност на общинско предприятие ще доведе до много по-ефективно използване на средствата, които към момента влага Общината, възлагайки я на фирма-изпълнител. Ще бъде постигната максималната ефективност от управлението на общинските финанси, защото няма да се цели формиране на печалба, но това ще доведе до оптимизиране на разходите, повишаване качеството на извършваната услуга, ще се повиши ефективността и оптимизацията на трудовия процес, ще бъде постигнат социален ефект, чрез разкриване на нови работни места.

Изпълнението на настоящото решение се възлага на кмета на община Сливен Сливен Стефан Радев и влиза в сила от 01.05.2017 г.

Общинският съвет ще гласува и проект на Наредба за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементи на градско обзавеждане на територията на община Сливен. "За мен най-важно е да бъде приета наредбата за преместваемите обекти, с която искаме да внесем ред. В момента действащата наредба е меко казана объркана и нелогична", коментира кметът. Той изрази надежда, че с приемането на наредбата ще имаме по-дългосрочна визия и ясен ред за одобряване и респективно за премахване на преместваеми обекти.

Сред точките в дневния ред на заседанието на Общинския съвет са Проект на Наредбата за допълнение на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен, Наредба за изменение и допълнение на Наредба за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на община Сливен и Проект на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за определяне реда, по който спортни обекти и съоръжения – общинска собственост да се ползват за нуждите на физическото възпитание и спорта, и свързаните с тях обслужващи и спомагателни дейности и др.

28.03.2017г.