Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава проект „Устойчиво интегриране на младите хора на пазара на труда, които са в риск от социално изключване”

31 март 2017 13:56,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 559

Продължава изпълнението на дейностите по проект „Устойчиво интегриране на младите хора от община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Инициатива за младежка заетост.

През месец март се проведоха практически занятия за придобиване на умения по професия „Работник в озеленяването” и специалност „Озеленяване и цветарство" и по част от професия „Помощник строител“ и специалност „Основни и довършителни работи“. Отговорни за реализирането на Дейност 3: „Предоставяне на обучения за придобиване на професионална квалификация по професия „Работник в озеленяването” и специалност "Озеленяване и цветарство" и по част от професия „Помощник строител“ и специалност „Основни и довършителни работи“ са две нестопански организации, партньори по проекта: Сдружение „Бизнес Център /Бизнес Инкубатор - Сливен" и Сдружение „Национална мрежа за бизнес развитие”. Основна цел на дейността е 80 младежи да придобият професионални умения по двете професии, кадри от които са нужни за поддръжка на обществените места в град Сливен и някои от малките населени места на територията на общината. Успешно завършилите обучението ще получат Удостоверение за професионално обучение или Свидетелство за професионална квалификация.

Съгласно договор BG05M9OP001-1.002-0080-C01, безвъзмездната финансова помощ е на стойност 365 292, 34 лв. Проектът стартира на 01.08.2016 г. и е със срок на изпълнение 16 месеца.