Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен ще участва със собствен щанд в международно туристическо изложение във Велико Търново

04 април 2017 09:28,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 590
Община Сливен ще участва със собствен щанд в международно туристическо изложение във Велико Търново

Община Сливен ще участва със собствен щанд в 14-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм“, което ще се състои от 6 до 8 април във Велико Търново. По време на събитието посетителите ще могат да се запознаят с възможностите за културен туризъм в града и региона. Участието ще даде възможност да се популяризират вече стартиралата кампания „Стани приятел на Сливен” и всички, включени в нея културно-исторически забележителности, както и предстоящите дейности и инициативи, предвидени за реализация в Програмата за развитие на туризма за 2017 година.

По време на форума ще бъдат обявени отличените от националния конкурс Read & travel („Чети и пътувай“), а наградите ще бъдат връчени на заключителната вечер на 7 април, петък. Община Сливен e с три номинации. За голямата награда на журито за най-добро събитие в областта на културния туризъм се състезават Втори средновековен събор "Помни славата", организиран от крепост Туида, и кампанията "Стани приятел на Сливен". В категория "Най-професионални туристически сайтове" с номинация е туристическият сайт на Общината - http://www.infotourism.sliven.bg/actual/index.htm .

14-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ се организира със съдействието на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“. Домакин на форума е Община Велико Търново.

04.04.2017 г.