Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният съвет за развитие съгласува Областната стратегия за личностно развитие на децата и учениците в област Сливен

04 април 2017 15:41,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 677
Снимка 1

На 04.04.2017 г. на свое заседание Областният съвет за развитие на област Сливен, под председателството на заместник областния управител Камен Костов, съгласува Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Сливен 2017 – 2018 г.

Изготвянето, съгласуването и утвърждаването на стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците е регламентирано в Закона за училищното и предучилищното образование, а областният управител организира разработването й. Стратегията бе изготвена въз основа на анализ на потребностите от подкрепа във всяка община на територията на областта. Основно документът съдържа аналитична част, SWOT-анализ, стратегическа част, система за мониторинг и оценка и система за комуникация. Проектът на стратегия беше представен за обществено обсъждане с участието на широк кръг институции и организации, имащи отношение към подкрепата на личностно развитие на децата и учениците. Съгласно изискванията на закона стратегията беше съгласувана и от Регионалното управление на образованието – Сливен. Накрая се утвърждава от областния управител.

На основание на областната стратегия и в съответствие със зададената от нея рамка общините на територията на областта до края на месец април ще разработят своите стратегии за личностно развитие на децата и учениците, които следва да се приемат от общинските съвети, както и ще изготвят планове за изпълнение на общинските стратегии.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4