Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местната комисия за борба с трафика на хора се включи в Младежка трудова борса

06 април 2017 12:01,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 611
Местната комисия за борба с трафика на хора се включи в Младежка трудова борса

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) взе участие в Младежка трудова борса, организирана от дирекция „Бюро по труда”-Сливен, с цел повишаване чувствителността на обществото по проблема трудова експлоатация, чрез предоставяне на информация за рисковете, механизмите за въвличане и начините за предпазване от съвременната форма на робство.

В рамките на събитието, чрез собствен информационен щанд, МКБТХ – Сливен предостави на участниците специализирана брошура за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, с координатите на Националната комисия за борба с трафика на хора, на местните структури към нея и координатите на дипломатическите представителства на Република България в чужбина, както и брошура „Труд и експлоатация”, предоставена на местната комисия от посолството на Кралство Нидерландия в България.

Акцент в инициативата беше представянето на денонощната безплатна за страната и Европейския съюз, напълно анонимна, Национална телефонна линия срещу трафика на хора – 080020100.

Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им.

Жертвите на трафик на хора с цел трудова експлоатация често биват принуждавани да работят срещу минимално или без никакво заплащане. Попадането в трудова експлоатация може да се случи, чрез агенции за набиране на хора за работа в страната и в чужбина, чрез агенции - посредници за младежки бригади, чрез обяви за работа, чрез познати, близки, дори роднини, чрез социалните мрежи и страници за запознанства в Интернет.

Един от най-добрите начини да предпазите себе си от рискови ситуации е да се информирате!