Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава разчертаването на маркировката за Синята зона в Сливен

13 април 2017 14:36,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 696
markirane

Продължава поетапното маркиране на зоната за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства в Сливен, т.нар. „Синя зона”. Маркирани са булевард „Цар Симеон“ и „Генерал Скобелев“. На уличното платно са обособени паркоместа, маркирани според изискванията на Наредба № 2 за сигнализация на пътищата с пътна маркировка от 2001 година. Тя регламентира начина на подреждане на превозните средства при паркиране.

„Принципът за паркиране според наредбата е на заден ход, за да може автомобилът да излиза напред, без да създава предпоставки за пътни инциденти. Излизането напред е по-безопасно. Този начин на паркиране позволява товаро-разтоварителните работи от багажника на колата да се извършват на тротоара, а не от страна на пътното платно. Хората са свикнали да паркират напред, защото е по-лесно, но излизането след това е далеч по трудно, защото няма видимост, създават се задръствания“, каза Румен Иванов - заместник-кмет „Финанси и общинска икономика” и председател на Комисията по транспорт.

Разчертаването на маркировката продължава. Екипите ще работят и през почивните дни.

Синята зона е част от дейностите на община Сливен за регулиране на автомобилния трафик и ще създаде по-добър ред при паркирането в най-натоварените участъци в града. Ще има обособени места за коли на хора с увреждания.

13.04.2017г.

Снимки

маркировка