Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от спортното училище получиха своите Европас сертификати

30 март 2016 15:10, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 8 години, брой четения: 1167
Ученици от спортното училище получиха своите Европас сертификати

На 30.03.2016 г. 40 ученици от Спортно училище „Димитър Рохов“ – гр. Сливен получиха своите Европас сертификати на официална церемония в Регионалния инспекторат по образование – Сливен. Гости на тържеството бяха Веска Вълчева – заместник областен управител, д-р Бисерка Василева – началник на РИО-Сливен, директори на професионални гимназии от града.

Директорът Наташа Иванова представи проекта „Спортът като професия“, финансиран по програма Еразъм+. В рамките му възпитаниците на учебното заведение са осъществили практика в реална работна среда в три спорта – лека атлетика, джудо и футбол. Проектът е осъществен съвместно със спортни училища в Полша и Чехия под ръководството на учители и треньори от спортни клубове на приемащите страни. В продължение на две седмици двата потока млади спортисти са работили като помощник-треньори на юноши и деца до 10 години. В резултат те са обогатили своя професионален опит, запознали са се с нови методики по спорт, с нови методи за анализ на постигнатите спортни резултати, заимствали са нови похвати и технически средства. В страните домакини те са преминали часове по английски език по професията и по чешки или полски език. За придобитите компетенции по време на обучението участниците в проекта и техните ръководители са получили сертификати от приемащите страни.

Учениците Живко Стоянов /лека атлетика/, Желко Якубенко и Кристиян Сяров /футбол/ направиха презентации, чрез които споделиха своите впечатления от дейностите по проекта.

Спортно училище „Димитър Рохов“ Сливен удостовери практиката с издаване на Европас сертификати за мобилност на учениците и преподавателите, осъществили проекта. На днешната церемония Веска Вълчева и д-р Бисерка Василева връчиха удостоверенията.

Снимки

Ученици от спортното училище получиха своите Европас сертификатиУченици от спортното училище получиха своите Европас сертификатиУченици от спортното училище получиха своите Европас сертификатиУченици от спортното училище получиха своите Европас сертификатиУченици от спортното училище получиха своите Европас сертификати