» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Татяна Петкова участва в Регионална кръгла маса по проект „Твоят час“

25 April 2017 11:42,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 548
Снимка 1

На 25.04.2017 г. областният управител Татяна Петкова участва в откриването на регионална кръгла маса по проект „Твоят час“.

Форумът е съвместна инициатива, организирана от Регионално управление на образованието - Сливен и Община Сливен. Бяха представени обхватът, специфичните цели и дейности по проекта. Бяха презентирани добри практики на училища от област Сливен за работа с деца с обучителни затруднения и дейности за развитие на творческите заложби. Произведения от творчеството на учениците са подредени в изложба в зала „Май“.

„Изключително ми е приятно за участвам в тази кръгла маса, която отчита резултатите от първата година на дейностите по проект „Твоят час“, каза Петкова и допълни: „Всички очаквахме с нетърпение този проект, който надгражда натрупания опит от предишния програмен период по проектите „Успех“ и „Средищни училища“. „Твоят час“ обаче разширява и съдържанието, и обхвата, защото се цели да се привлече не само това, което може да предложи училището като база и квалификация на учители, но всичко, което може да предложи регионът като възможности за развитие на децата. Проектът ще се развива и през следващите години и ще става все по-добър, затова Ви желая още много успехи“, завърши Петкова.

Дина Димитрова – старши експерт в РУО-Сливен и част от екипа на проекта, запозна присъстващите със статистиката до момента. В област Сливен са включени всички 71 училища. Общо 13 164 ученици (от всичко 21 787 ученици в областта) са разделени в 1172 групи. От тях 606 групи с 4930 ученици са за преодоляване на обучителни затруднения, а 566 групи с 8234 ученици – за развитие на творческите заложби. Продължителността на проекта е 29 месеца. Той се финансира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG05M20P001-2.004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (твоят час) – фаза 1“.

Кръглата маса продължава с представяне на добрите практики на училищата от област Сливен.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7